3 mei 2011 21:25 uur  Nederland 2:  Het kinderbrein met Jelle Jolles

Jelle Jolles is te zien in de televisieserie Breingeheim van Omroep Max. In april en mei presenteert Charles Groenhuijsen de zesdelige serie over de ontwikkeling van het menselijk brein vanaf het prille tot en met het rijpe brein. Jolles gaat in het op kinderbrein en talentontwikkeling. Op een school in Wilnis laat Jolles aan Groenhuijsen zien hoe kinderen weer kleine wetenschappers worden met leermateriaal dat hen prikkelt en verwondering oproept.

Klik hier voor meer informatie over het BREINPLEIN project uit de aflevering kinderbrein

De serie kwam tot stand met medewerking van het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie (NIHC). In de laatste aflevering vertelt Peter Hagoort, initiatiefnemer van het NIHC, over het belang van hersenonderzoek.

Klik hier voor meer informatie over het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie

Op www.maxbreingeheim.nl zijn alle afleveringen  te zien en kan ook het interview per wetenschapper apart worden bekeken. Carlo Schuengel van de VU-afdeling Orthopedagogiek vertelde in de afdeling babybrein van 26 april over de hechting tussen kind en ouder. Over het belang van koestering en gehechtheid voor het babybrein en hoe aanstaande ouders zich instellen op het ouderschap.