BreinPlein!Op donderdag 29 juni organiseert Jelle Jolles samen met zijn team een BreinPlein café (W&T café) voor onderwijsprofessionals in De Balie te Amsterdam. Het evenement wordt gefaciliteerd door het Expertisecentrum Wetenschap & Techniek EWT in de regio Amsterdam. Het BreinPlein café staat ook open voor onderwijsprofessionals uit andere regio’s. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden (het is gratis).

Wat is het? BreinPlein café (W&T café), De Balie Amsterdam, 29 juni, 19:30 tot 21:30 uur

Voor wie? Er is ruimte voor 120 onderwijsprofessionals: leerkrachten, directies en schoolbestuurders van basisscholen, studenten en docenten

Wat is het? Een laagdrempelige en inspirerende mogelijkheid voor ontmoeting, gesprek en uitwisseling over innoverend materiaal en leermethoden op het gebied van wetenschap & techniek (W&T). De toegang is gratis en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wat gebeurt er op het BreinPlein café? Tijdens het café ga je als onderwijsprofessional hands-on aan de slag met denkstimulerend materiaal, bouw- en constructiemateriaal én met materiaal waarmee de nieuwsgierigheid en het oplossingsgericht redeneren worden gestimuleerd. Daarnaast zijn er een vijftal korte presentaties, gegeven door medewerkers van het Centrum Brein & Leren. Tot slot zijn er inloop-workshops over hoe te werken met het aanwezige materiaal.

Uitwisseling en Q&A. Uiteraard is er uitgebreide mogelijkheid voor Q&A. Gestimuleerd wordt dat leerkrachten uitwisselen over het ‘wat, hoe & waarom?’ van deze materialen en leermiddelen en de mogelijke toepassing bij talentontwikkeling op het gebied van W&T. De werksfeer bij het café is die van ‘nieuwsgierigheid is waardevol’ en ‘W&T is fun’. Dat geldt voor leerkracht én voor leerling.

Nadere informatie

Tijd: inloop vanaf 19:00 uur, programma 19:30 – 21:30 uur
Locatie: De Balie, Grote Zaal, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Toegang: gratis, s.v.p. aanmelden
Programma: Kijk hier voor het complete programma