TienersRisicoStadsdeel Zuid, gemeente Amsterdam, organiseert op donderdag 21 april in de Rode Hoed voor de ouders van leerlingen op de middelbare school, een lezing over tienergedrag. De lezing wordt verzorgd door Prof. Dr.Jelle Jolles, hoogleraar neuropsychologie en leider van het Centrum Brein & Leren aan de Vrije Universiteit.

TienerRisico1In zijn voordracht gaat Jelle Jolles in op wat iedere ouder (maar ook de leraar en de coach) over tienergedrag moet weten. Met nieuwe inzichten uit de neuropsychologie en hersenwetenschap  schetst hij een beeld van de tiener waardoor  we beter kunnen begrijpen waarom ze bijvoorbeeld  risico’s nemen zoals het gebruik van alcohol en drugs. En het wordt duidelijker wat we kunnen doen om te zorgen dat ons kind zijn talenten beter kan ontwikkelen. Dat helpt ons om de voorwaarden te scheppen voor de ontplooiing. Jelle Jolles laat zien dat de ‘gebruiksaanwijzing’ van de tiener simpeler is dan je denkt. Geïnteresseerden kunnen alvast een voorproefje van de lezing krijgen in een interview met Jolles in de Parool met journaliste Laura Obdeijn, klik hier.

Datum: Donderdag 21 april. Aanvang: 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur.
De toegang bedraagt € 10,-. Het geld dat wordt ingezameld, komt ten goede aan zorg- en welzijnsinstellingen die in Amsterdam werken aan preventie van drank- en drugsgebuik.

Kaarten zijn nog aan de zaal beschikbaar.