Artikelen in de category "Vakblad"

10 tips voor u en uw baby (The Psychologist)

Het vakblad The Psychologist publiceert in haar januari nummer een pracht stuk over baby’s en wat ze allemaal al kunnen (maar wat de ouder gewoonlijk nog niet ziet). Lees dat stuk met ’10 tips voor u en uw baby’. Download het stuk hier.

En voor nadere informatie, klik hier

Taalontwikkeling gaat door in de adolescentie

In: School aan zet

Naar aanleiding van de Taalconferentie in ‘de Meervaart op 3 februari 2010. Taalontwikkeling en leren rekenen gaan niet alleen over woorden en zinnen, getallen en verhoudingen maar ook over denken en sociale relaties. Jelle Jolles: “Lezen en voorlezen zijn zo belangrijk. Je maakt een visuele voorstelling van wat je leest of hoort, daarmee stimuleer je het brein”. Klik hier voor het hele artikel.

Jongens haken af in het onderwijs. Interview Jelle Jolles

In:VU Magazine

Jongens presteren slechter dan meisjes op de middelbare school en in het hoger onderwijs. Er waren nogal wat reacties toen JJ daarop in Trouw commentaar gaf. In VU magazine gaat hij in op deze reacties, zoals die over de vervrouwelijking van het onderwijs, en over gescheiden opmerkingen voor jongens en meisjes. Klik hier voor het hele artikel.

Studentes studeren jonger en sneller af dan studenten

In: Sax Magazine, het maandblad van Saxion Hogeschool Deventer/Apeldoorn

Vroeger blonken de mannen uit in het onderwijs. Nu niet meer. Vrouwelijke studentes hebben een hoger studierendement. “Dat heeft veel meer te maken met biologische factoren met biologische factoren dan we tot nu toe dachten”, aldus Jelle Jolles. Cijfers over het studierendement in het HBO worden gepresenteerd. klik hier voor het hele artikel.